Er du ensom – ensom med depression

Er du ensom. Følelsen af ensomhed kan være meget svær at håndtere.Er du ensom - FÅ hjælp til at komme ud af ensomheden | Vibeke Ungstrup, Terapeut og mentor, Hillerød, Helsinge, Nordsjælland Det kan være hårdt og nedbrydende for dit selvværd at føle ensomhed. Det kan give dig følelsen af, at du ikke duer, eller at andre ikke vil dig. Når vi rammes af en sygdom som depression bliver vi ofte meget ensomme. Det er svært for andre at forstå, hvis de ikke selv har oplevet en depression tæt inde på livet. Og derfor også umuligt at sætte sig ind i, hvilken følelser den depressions ramte slås med.

Vi oplever alle ensomhed i perioder…

Vi oplever alle følelsen af ensomhed af og til. Situationer i vores liv kan være med til at skabe følelsen af ensomhed, og ofte kan det ske i forbindelse med dødsfald eller skilsmisse. Savnet af tosomheden, savnet af at være en del af fællesskabet, med følelsen af at føle sig forladt. Er du ensom.

Ensomhed og depression…

Hos nogle mennesker er følelsen af ensomhed dog blevet hverdag. Ensomheden er blevet en fast daglig følgesvend, og det kan i længden være skadeligt. For en følelse af at være alene, være ensom, der har sat sig fast kan have den virkning, at det bliver endnu sværere for den ensomme, at skabe nye relationer, eller bare i det hele taget at bevare de gamle relationer. De mister evnen til at skabe sociale kontakter. Det at tage kontakt til andre bliver en blokering. Og det kan være med til at forringe den daglige livskvalitet, og i sidste ende kan det skade helbredet.

Følelsen af forkerthed…

At have følelsen af ensomhed inde på livet kan også udvikle følelsen af at være forkert. At være forkert i forhold til andre. Denne følelse opstår ofte når vi ikke føler os hørt eller mødt. Når vi ikke får den anerkendelse, som vi fortjener. Når vi ikke bliver accepteret, som den vi er med meninger og holdninger. Måske har du ikke fået den opmærksomhed og anerkendelse, som du fortjente, helt tilbage fra din barndom… Det kan nemlig være en latent følelse, som er skabt i dine første leveår, og som langsom skaber følelsen af forkerthed, som så igen kan udvikle en depression. De negative tanker om ikke at være god nok kommer snigende, og oven i det udvikles angsten for andres reaktion. Angsten for afvisning, og dermed følelsen af reelt at blive afvist. Følelsen af at være forkert. Følelsen af at være fortabt.

Er du ensom – et overset problem…

Faktisk er det er stort problem for en lang række mennesker. Men du skal vide, at det er en følelse, der hverken gør dig forkert eller mindre værd i forhold til andre – selv om det kan føles sådan. Men samtidig er det også en følelse, der kan være svær at slippe af med når den først har sat sig fast.

Ensom og alene…

Vi er nemlig ofte alene med vores tanker. Alene med vores følelser. Det kan være svært at dele, fordi vi selv flakker rundt i vores tanker og følelser, og indimellem ikke selv kan finde hoved eller hale i alt det vi mærker. Det giver endnu mere følelsen af ensomhed, og deraf måske ligegyldighed, at der er ingen mening er med noget. Så opstår tomheden… Du føler dig tom indeni, og ved ikke hvor du skal gøre af dig selv…

Du mangler indhold i hverdagen…

Følelsen af ikke at passe ind… Følelsen, at det hele er lige meget… Følelsen af at have lyst til at tage væk… Du er handlingslammet… Mangler initiativ… Er du ensom.

Find den manglende balance i livet…

Du skal tilbage til dig selv. Mærke dig selv. Finde dine inderste behov, dine længsler. Og selv om det kan være mange år siden du sidst har tænkt på dig selv, så er det nu. Det er nu du skal finde balancen i livet igen. Det er nu du skal sætte dig selv på dagsordenen. For følelsen af ensomhed kommer også i spild, hvis du har bevæget dig forlangt væk fra din egne indre behov. Din glæde, dine længsler, dine ønsker, dine drømme. Altså hvis du i længere tid har glemt at tænke på dig selv og dine egne behov.

Lyt til dine behov…

Gå en tur, eller sæt dig ned et stille sted. Mærk ind find dine behov. Hvis det er svært så tænk tilbage til da du var yngre, måske barn. Hvad elskede jeg at lave… Hvilke lege legede jeg… Hvilke fritidsaktiviteter var jeg aktiv med… Hvad var det jeg sørgede for at gøre så ofte som muligt… Elskede du at bage når du kom hjem fra skole… Ville du helst være sammen med dine kammerater… Legede I udenfor eller indefor… Hvad lavede I når I var sammen… Hvad lavede du når du var alene… Hvad drømte du om den gang… Stil dig selv en masse spørgsmål… Mærk ind… Svarene vil komme til dig… Måske ikke på en enkelt gåtur, og så er det bare afsted igen. Når svarene dukker op, så gælder det om at handle på dem. Gør det som engang gjorde dig glad. Skab en hverdag du vil elske at stå op til. Så du kan gå fra en hverdag med følelsen af ensomhed, til en hverdag med indhold af glæde, nydelse, sjov, begejstring, grin. Følelsen af at livet igen giver mening.

Kom ud af depression – tilbage til livet…

På mit online forløb ”Kom ud af depression – tilbage til livet” vil du møde ligestillede. Du vil møde andre som også har eller har haft ensomheden, og depression inde på livet. Du vil blive spejlet i dine tanker, følelser og frustrationer, og dermed få følelsen og sikkerheden for, at du ikke er alene. At vide at der er andre derude, som har det på samme måde. Det vil kunne give dig følelsen af at være rigtig, og ikke at være anderledes eller forkert. Det kan være med til at løfte din hverdag til et nyt, og mere glædesfyldt liv. Sidste forløb til intropris – “Kom ud af depression – tilbage til livet” Tilmeldingen er åben og forløbet begynder onsdag den 24. januar kl 20.00. Du skal være mere end velkommen på dette sidste online hold til rabat pris. Herefter stiger prisen så den kommer til at matche alt den værdi og al den viden der ligger til dig. Du får hjælp fra eksperter om specifikke emner der ofte fylder meget når vi kæmper med depression i hverdagen. Er du ensom - FÅ hjælp til at komme ud af ensomheden | Vibeke Ungstrup, Terapeut og mentor, Hillerød, Helsinge, Nordsjælland Er du ensom - FÅ hjælp til at komme ud af ensomheden | Vibeke Ungstrup, Terapeut og mentor, Hillerød, Helsinge, Nordsjælland     Jeg ønsker dig en nærende, sjov og glædesfyldt dag. Kærlighed og glædeEr du ensom - FÅ hjælp til at komme ud af ensomheden | Vibeke Ungstrup, Terapeut og mentor, Hillerød, Helsinge, Nordsjælland Vibeke Ungstrup 11. januar 2018  

mm

Få hjælp med det samme…

Download og læs min GRATIS E-guide – Skru op for livsglæden – 7 oversete trin til meget mere energi, overskud & glæde,Er du ensom - FÅ hjælp til at komme ud af ensomheden | Vibeke Ungstrup, Terapeut og mentor, Hillerød, Helsinge, Nordsjælland

som allerede er downloaded og læst af mere en 800 danskere Her får du 7 trin som vil guide dig til mere glæde i hverdagen, i livet. Du får en masse værktøjer til, at finde frem til, hvad det præcist er der gør dig glad. Hvad du får næring af. Hvad der giver dig energi og overskud til også, at være noget for andre.    

Download og læs min GRATIS E-guide – Når livet gør ondt – sådan håndterer du hverdagen

Er du ensom - FÅ hjælp til at komme ud af ensomheden | Vibeke Ungstrup, Terapeut og mentor, Hillerød, Helsinge, Nordsjælland Her får du mine 5 bedste tips til at håndtere hverdagen, skridt for skridt, tilbage til en mere kærlig og nærende hverdag i en svært til. Du får redskaber så du kan slippe følelsen af ondt i livet, indre smerte, tristhed og meningsløshed. Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet på www.vibekeungstrup.dk Du kan også følge med på min blog, og du er velkommen til at downloade guides, meditatoner og værktøj fra siden med Gratis Glæder  

Online kursus “Sådan kommer du videre – når livet gør ondt”

Online mailkursus til dig der i alt for mange år har tænkt mere på andre, og deres behov, end du har tænkt på dig selv. Online mailkursus som uddyber tips’ne i den gratis guiden “Når livet gør ondt – sådan håndterer du hverdagen”, med endnu flere redskaber. Læs mere her